Wysłany: 07-02-2010, 20:15 Trudności w przeżywaniu formacji
Formacja niektórych asystentów i animatorów usłana jest ogromnymi trudnościami, inni mają ciężko, jeszcze inni czasem bez większych przeszkód idą naprzód. Co jest lub było dla Ciebie najtrudniejsze do przełamania? Czy udało Ci się to "coś" pokonać? Jak?
Dla mnie zawsze największym problemem były wyjazdy na Spotkania Formacyjne. Moi rodzice nie są z i w Ruchu, i tak zawsze trzeba było ich błagać o pozwolenie... Często też, sam sobie utrudniałem życie, bo czasem nie zbyt mogli we mnie dostrzec oazowicza... Teraz, gdy jestem na III roku formacji, wszystko stało się jeszcze trudniejsze. Doszła matura, szlaban na wyjazdy od rodziców aż do matury... i po ORD... Szlaban, którego tym razem nie mogę podnieść. Udało mi się jedynie/aż wywalczyć Triduum Paschalne, za co chwała Panu! W sercu jednak jest trochę smutku... Może Pan chce abym dojrzał?
Pocieszam się jednak faktem, że jak Pan zechce, to zostanę przybity do Krzyża Animatorskiego za rok
Taka mi myśl przyszła, że droga Animatora tylko wtedy będzie owocna, gdy będzie ona drogą Krzyżową. Więc w drogę kochani!
_________________ "Kiedy więc Jezus ujrzał Matkę i stojącego obok Niej ucznia, którego miłował, rzekł do Matki: «Niewiasto, oto syn Twój». Następnie rzekł do ucznia: «Oto Matka twoja». I od tej godziny uczeń wziął Ją do siebie." /J19,26-27/
Ostatnio zmieniony przez radziej 07-02-2010, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
No i tą wytrwałość chodzi Radzieju O wytrwałość trzeba sie modlić i próbować się w różnych próbach, choć zazwyczaj te próby wytrwałości same przychodzą. Życzę tobie i każdemu czytającemu wytrwałości. Bez wytrwałości szybko płynie się z prądem No to do roboty, ruszajmy z Bogiem Na co czekacie z założonymi rękami. Trzeba zrobić wszystko co w naszej mocy, a resztę załatwi Bóg.
_________________ "Podstawową formą modlitwy jest uśmiech". św. Matka Teresa z Kalkuty